Всім відомо, що мода циклічна. Це стосується не тільки модної індустрії, а й живопису, музики. Адже все це частина нашої культури. Експерти в світі моди стверджують, що вона змінюється кожні двадцять років. Знаючи це, ви можете задуматися перед тим, як викинути мамині штани (які відмінно збереглися) з шафи.

Щоб зрозуміти, чому відбувається така циклічність, варто усвідомити, що у тренда є кілька стадій життя:

  • формування,
  • поширення,
  • спад.

Так-так, якою б гарною ідея не була, як би вона всім не подобалася, в результаті вона набридає людям. І це добре, адже на зміну набридливому приходить щось нове. "Нове - не дорівнює старе" - скажете ви, здивувавшись, чому тоді все повертається через 20 років. А ось і одно! Але не просто старе, а добре забуте старе. Все, що можна було придумати, вже давно придумано.

Варто розуміти, що в світі відбувається постійна зміна поколінь. І те, що ви носили 20 років тому, вже може і не вписатися в ваш гардероб, адже вам могло бути всього 10 років!

Який макіяж знову повертається

Металік в оформленні очей

Ми пережили етап, коли в моді була матовість, пора знову повертатися до блиску. І не просто до блиску на обличчі (цей тренд вже скоро буде йти на спад), а до блиску на очах. Так-так, ми зараз говоримо саме про тінях в стилі металік.

Для створення такого макіяжу використовуються пігментовані шіммери, які додадуть вашим очам неземне сяйво. Але це не означає, що вам пора позбавлятися від матових тіней. Їх використовують для поглиблення складки століття і близько війкового ряду.

Першою, хто "відкрив" тренд на металік, є Кайлі Дженнер. Її бренд зараз передової в завданні трендів. Варто було їй на своїй сторінці в Інстаграм виставити образ з "космічними" очима, як тренд тут же підхопили інші компанії.

Якщо говорити про колір, то в моді блакитні відтінки, сірі і зелені.

 

Зволожені губи з контурним олівцем

Як можуть бути зволожені губи, якщо в моді матові нюдовие помади? А ось і ні. Якщо ви подивіться роботи популярних візажистів, створені за останні півроку, ви виявите, що вже ніхто не використовує матовий нюд. Як і у випадку з очима, в моді знову блиск. Ви можете оформити губи контурним олівцем, а потім нанести на губи блиск. Він може бути світліше, ніж олівець.

Якщо ви тільки закупилися матовими помадами, не варто впадати у відчай. Адже другий не менш популярний спосіб оформлення губ - блиск поверх помади.

Погляд пантери

Пам'ятайте, коли на всіх обкладинках журналів рясніли моделі з котячим поглядом? Цей погляд створювали за допомогою підводки на нижньому і верхньому столітті. А потім цей тренд витіснила мода на великі "лялькові" очі. Любителі підводки на нижньому столітті, радійте! Адже вона знову в моді.

 

А як на рахунок страз?

Останні образи селебреті на червоних доріжках показали, що стрази - це відмінна прикраса будь-якого образу. Двадцять років тому були дуже популярні тимчасові татуювання-переводяшкі, в яких були блискучі камені. Згодом стрази почали здаватися чимось вульгарним і не модним. Але вже сьогодні вони знову повертаються.

Візажисти рекомендують прикрашати стразами вилиці, так ви зможете їх сильніше виділити. Також ви можете використовувати стрази на повіках, під бровою, над і під губою.

 

Яскраві волосся і виділені пасма волосся біля обличчя

У нульових роках було дуже популярно виділяти кілька пасом на голові іншим кольором. Або ж фарбувати волосся в яскраві насичені кольори. Зараз цей тренд знову повернувся в моду. Радує одне - фарба для волосся удосконалилася і вже не несе в собі такого негативного впливу, як в 2000-х.