Правильно нафарбовані вії - це один з ключових елементів практично будь-якого макіяжу. Навіть найкрасивіша растушевка тіней і найкрасивіші стрілки не будуть виглядати настільки ефектно скільки можуть - без ретельно профарбованих вій. Нафарбувати вії собі самій - простіше простого, насправді. Нафарбувати вії клієнтці - це ціле мистецтво, яке осягається не з першого разу. У цій статті ми розповімо вам про деякі способи і ключових Лайфхак.

Якою тушшю краще всього фарбувати клієнток?

  1. Для буднів і для денного макіяжу вибирайте туш з акуратною щіточкою-гребінцем, яка допоможе добре фарбувати вії і злегка акцентувати на них увагу, але не перетворити їх в основну деталь образу. Як правило, такі щіточки володіють невеликим розміром. А сама формула туші - досить рідка.
  2. Для особливих випадків стане в нагоді туш з великою, пухнастою щіточкою. Саме вони «обволікають» вії кольором, заодно забезпечуючи їм максимальний обсяг, подовжуючи їх і надаючи виразний, привабливий вигин. Сама ж формула туші, в цьому випадку, як правило досить густа, яка надає додатковий обсяг.

У будь-якому випадку, в першу чергу, дуже важливо, щоб фарбування вій було гігієнічним. Тут є два варіанти:

  • Ви можете використовувати одноразові щіточки-брасматик. При цьому, занурювати щіточку в туш можна лише один раз - і потім наносити туш нею на вії. Якщо ви хочете додати туші, то додатково занурювати цю ж щіточку у флакон з тушшю не можна. Беріть нову. Саме тому важливо запастися одноразовими щіточками.
  • Ви можете купувати якісні, але недорогі мас-маркет туші для кожної конкретної клієнтки і включати цю опцію в собівартість макіяжу в цілому.

Обидва варіанти досить поширені серед візажистів, вони мають місце бути і в цілому, вони дійсно досить гігієнічні. І звичайно ж, ні в якому разі не варто фарбувати однією і тією ж тушшю і однієї і тієї ж щіточкою різних клієнток.

Як підготувати вії до нанесення туші?

Почати варто з спеціального праймера для вій. Він забезпечить максимальну стійкість туші і заодно дозволить додати ефектного обсягу. Також ви можете попередньо завити вії спеціальним керлеров. Крім цього, в разі відсутності праймера, ефектного обсягу дозволить домогтися звичайна пудра нанесена на вії до туші. Вона також зіграє роль своєрідного праймера.

Що потрібно знати про нанесення туші на вії клієнток?

В першу чергу, важливо проявити максимально можливу акуратність. Якщо недбало орудувати великий щіточкою від об'ємної туші, можна забруднити шкіру нижніх повік. До речі, для нижніх вій візажисти рекомендують використовувати водостійкі формули, щоб туш не розтеклася і не розмазалася: протягом дня саме нижні вії більше стикаються з шкірою. Ви можете слідувати цій раді і використовувати звичайну об'ємну туш на верхніх віях і водостійку - на нижніх.

Як правильно фарбувати вії: покрокова інструкція

  1. Завийте вії керлеров. Якщо ви використовуєте Керлер для вій, необхідно робити це до нанесення туші. В іншому випадку, вії просто змажуть, а в гіршому випадку - ще й обламаються.
  2. Нанесіть на вії праймер. Залежно від засобу починайте відразу ж фарбувати вії Починайте фарбувати очі з нижніх вій, щоб не отримати відбитки на століттях, а потім переходите до верхніх (щоб вони виглядали густішими, фарбуйте верхню слизову очей олівцем, а також добре фарбуйте межреснічного простір - це візуально дуже здорово додасть віям об'єму).
  3. Найкраще злегка підняти клієнтці верхню повіку пальцем (безіменним) однієї руки, а другою рукою фарбувати вії. Такий стан максимально зручно. У зовсім крайніх випадках, якщо при такому способі очі клієнтки сльозяться, можна віддати туш їй: врешті-решт, кожна людина завжди краще відчуває свої очі. Але практика теж важлива. Коли ви нафарбуєте вії сотні клієнток - ви зрозумієте, що це не так складно, як може здатися на перший погляд.
  4. Наносите туш зигзагоподібними рухами від коренів до кінчиків. Намагайтеся як би знімати максимум кошти на коренях вій і підвертати кінчики для того, щоб домогтися додаткового вигину і зафіксувати його.
  5. Після цього при необхідності можна нанести ще один шар туші.
  6. Якщо сліди від туші залишилися на верхньому або нижньому столітті, приберіть їх ватною паличкою. Важливо: дочекайтеся повного висихання туші на столітті, в іншому випадку ви туш просто розмажете, а не знімете її паличкою.
  7. Щоб довести макіяж вій до досконалості, після нанесення туші скористайтеся чистої щіточкою. Розчешіть їй вії: це поліпшить поділ і прибере грудочки.

Які аксесуари потрібні для нанесення туші?

Бажано, щоб у вас був спеціальний Керлер, расчесочка для вій, щоб знімати надлишки кошти, а також досить велика кількість витратних матеріалів - одноразових щіточок-брасматиків.