Тіні - це засіб у макіяжі, який здатний радикально змінити розріз очей, та й ваш образ загалом. Смоки, легкий нюд, розтушована стрілка, ефект лисячих очей, збільшити очі, зменшити, - все це можливо за допомогою тіней для повік. Але звичайно ж, тіні – це не найпростіший продукт у застосуванні. Вони можуть залипати, можуть скочуватися, можуть бути проблеми в розтушовці та зі стійкістю. І в цьому матеріалі ми поговоримо про правила роботи з тінями, а також про те, що потрібно робити, щоб макіяж з тінями виглядав чудово.

Правила роботи із тінями: які вони?

  1. Щоб тіні не скочувалися, важливо використовувати спеціальні засоби, такі як консилер, база під тіні (кремові тіні, рідкі, мусові). База допомагає тіням не скачатися і робить їх більш стійкими та насиченими. Також часто бази з шовковистою текстурою полегшують розтушовку.
  2. Не забувайте закріплювати основу тонким шаром пудри, або ж нюдових тіней. Це потрібно для того, щоб тіні не залипали на базі і справді добре розтушовувалися. Якщо основу не закріпити, вона сама по собі може скачатись - ще до нанесення тіней і повної розтушовки.
  3. Для створення глибокого кольору та виразного погляду можна використовувати як підкладку кремовий олівець для очей. Це, звичайно ж, варіант для смоки-айз, але в цілому, якщо ви хочете зробити будь-який макіяж очей яскравішим і насиченішим, то використання олівця – ідеальний спосіб.
  4. Стандартна схема - темний відтінок у складку століття, ще темніший - по лінії зростання вій і світлий по верхньому віку, відмінно підходить практично для будь-якої форми та розрізу очей. Тому, якщо ви – новачок, то почати має сенс саме з цієї схеми макіяжу, а вже потім – експериментувати.
  5. Починайте з нанесення світлих відтінків – під лінією брів та з внутрішньої частини ока. Потім приступайте до середніх чи кольорових. Перед тим як перенести відтінок на очі, струсіть надлишки з пензля. Цей прийом допоможе уникнути плям у розтушовуванні та обсипанні пігменту на шкіру під зоною навколо очей. Набирайте зовсім небагато тіней на кисть: завжди простіше додати засіб, ніж прибирати надлишки. Якщо межа тіней занадто помітна, розтушуйте її чистим пензлем або пензлем із світлішим відтінком тіней. Не тисніть сильно на кисть: чим м'якший і рівномірніший тиск, тим рівніше розтушовка. Також найкраще тримати кисть не так, як ви звикли тримати ручку, коли пишете, а буквально за кінчик. Таким чином, тиск на кисть буде ще меншим, а розтушовка вийде ще чистішою.
  6. Наносити тон до макіяжу очей чи після — велике питання. Правил немає, але зручніше це робити після нанесення тіней, які можуть обсипатися. Тіні, що попередньо обсипалися, потрібно стерти ватними паличками з рідиною для зняття макіяжу. І після цього вже наносимо тон, консилер та решту елементів макіяжу. Таким чином ви можете зробити абсолютно чистий макіяж без жодних слідів обсипань під очима.
  7. Обсипань тіней можна уникнути, якщо скидати кисть з тінями спочатку на тильній стороні руки і наносити тіні на повіки не розмазуючи їх, а як би рухами, що втоптують.
  8. Щоб не розводити бруд на повіках, зручніше працювати кількома китицями. Найкраще, звичайно, використовувати кисті з натурального ворсу - наприклад, козячого. Плоска широка кисть - для нанесення основного кольору, плоска вузька - для темних відтінків у зовнішній кут ока, пухнаста кисть - для розтушовки, кисть-факел допоможе добитися ідеальних розтушованих кордонів, кисть-бочечка - для розтушовки та промальовування складки століття, а також . Звичайно ж, складний макіяж очей неможливо зробити тільки однією-двома кистями. Ми радимо вам озброїтися щонайменше п'ятьма.
  9. При різних способах нанесення ті самі тіні будуть виглядати по-різному. При нанесенні тіней пухнастим пензлем ви отримаєте напівпрозору серпанок. Такими ж пензлями найкраще робити фінальну розтушовку для максимально пом'якшених меж кольору. Якщо той же відтінок наносити плоским пензлем рухами, що набивають, то колір буде виглядати більш інтенсивно. Сяючі тіні та тіні з блискітками рекомендую наносити на повіку прямо пальцем, так блиск буде більш насиченим і тіні не будуть обсипатися. Якщо ви хочете отримати максимально насичений пігмент і досягти від тіней максимуму кольору, то найкраще наносити тіні вологим пензлем. А ще краще змочити кисть у фіксаторі для макіяжу. Багато що залежить від кута положення пензля. Тримайте пензель перпендикулярно до шкіри - і ви отримаєте один ефект. Тримайте пензель, власне, довжиною ворсу, тобто боком - ви вийде зовсім інший ефект.
  10. При нанесенні тіней обов'язково враховуйте форму та розріз ваших очей. І, звичайно, бажаний результат. Наприклад, якщо у вас близько посаджені очі, ми рекомендуємо вам будувати форму розтушовки за зовнішньою межею ока та відтягувати форму розтушовки до скроні. Так ви як би "розставите" очі. Якщо ви хочете візуально збільшити очі, то підкреслюйте тінями і нижню повіку, і верхню. Причому форму розтушовки будуйте трохи вищою, ніж анатомічно знаходиться складка вашого верхньої повіки.
  11. Головне правило – завжди закріплюйте кремові текстури пудровими. Тобто, якщо ви використовуєте кремові тіні в макіяжі очей, то зверху має бути хоча б дуже тонкий пудровий шар.
  12. Щоб макіяж вийшов ще стійкішим, збризкайте його в самому кінці спреєм-фіксатором.
  13. Якісні кисті - це найголовніший маст-хев. Навіть найякісніші та найдорожчі тіні вам не допоможуть, якщо ви робитимете макіяж поганими кистями. Хороші кисті - це дуже важливе вкладення в себе і свій макіяж, яке багаторазово окупить себе. Тому економити на цьому точно не варто.

Якісні пензлики для макіяжу: де можна купити?

Якщо ви знаходитесь в пошуках якісних пензлів для макіяжу, які служитимуть вам протягом довгих років, то ідеальні варіанти ви зможете знайти в асортименті інтернет-магазину Wobs.ua. Великий вибір, якісні матеріали, приємні, демократичні ціни, можливість купити пензлі як поштучно, так і в наборах, а також різні спонжі, косметички, олівці для губ, брів та для очей – все це у нас!