Якщо ви полюбляєте створювати макіяж, то знаєте, наскільки приємно розпаковувати новеньку кісточку. М’який та акуратний ворс прямо-таки надихає на роботу та нові звершення у майстерності! Проте, кисті для макіяжу не можуть залишатися такими самими постійно, і з часом вони починають зношуватися. Але не треба засмучуватися: знаючи про деякі секрети за доглядом, ви можете продовжити життя своїх кісточок на довгих час. Бренд Wobs вирішив розповісти, як саме потрібно підходити до очищення кісточок.

 

Пензлики для макіяжу: головні поради для правильного очищення

Перед тим, як кисті для макіяжу купити, ви повинні пам’ятати, що догляд за ними має бути регулярним. Щоденне використання забруднених пензликів для макіяжу може спричинити висипання, закупорку та подразнення шкіри. Чим більше ви працюєте з мейк-апом, тим частіше пензлики для макіяжу потребують очищення, після якого з поверхні кісточки зникають залишки косметики, бруд і шкірний жир. Якщо ви ігноруєте догляд, то все це продовжує накопичуватися на ворсі інструменту. 

чистка пензликів

Різні типи пензликів вимагають різного догляду. Професійні кісточки для макіяжу для тонального крему, консилеру або пудри слід чистити після кожного використання. Таке саме правило діє для пензликів для очей або щіточок, які ви використовуєте для різних відтінків.

Кісточки для макіяжу чим чистити та які засоби потрібно використовувати? Якщо чистити інструменти варто після кожного використання для макіяжу, то мити їх спеціальними засобами необхідно раз на тиждень. Однак, частота догляду за кісточками також від текстури косметики, яку ви використовуєте. Так, пензлики для рідких засобів потрібно мити одразу після нанесення мейк-апу. Якщо ви працюєте в салоні, то чистити та мити кісточки необхідно після кожного клієнта.

Для догляду вам потрібно придбати спеціальне м’яке антибактеріальне мило або дитячий шампунь без силікону. Рідина для миття посуду прийнятна лише в крайньому випадку. Вона позбавляє щітки від жиру, але на тривалий термін може бути агресивною для натурального ворсу.

Ось яким має бути кісточки для макіяжу догляд бути за етапами:

  1. Вимийте кісточку вручну у теплій воді. Занурте кожну щітку окремо під проточну воду, а потім у миску з м’яким шампунем або милом і обережно потріть пальцями декілька хвилин, щоб отримати гарну піну.
  2. Відіжміть воду. Потримайте кісточки під проточною водою, перевіряючи, поки на ній не залишиться піни. Потримайте ще 2-3 секунди, щоб переконатися, що вони вже є чистими. Після цього обмокніть кісточку у спеціальній серветці або рушнику.
  3. Повторіть процедуру, якщо на пензлику все ще є залишки бруду.
  4. Висушіть кісточку. Акуратно покладіть чисті кісточки на силіконовий килимок та почекайте, поки вони висохнуть.

Окрім того, догляду вимагають не тільки кісточки, але й спонжі. Щоб очистити спонж, вам потрібно залишити його в склянці під водою на кілька хвилин. Після цього промийте його чистою теплою водою, промокніть паперовим рушником та повторіть процес, якщо на спонжі залишився бруд.

 

Купити кисті для макіяжу Вобс, за якими легко доглядати

Бажаєте купити кисті для макіяжу, яка легко піддається очищенню та надовго зберігає свій первісний вигляд? Тоді вам допоможе виробник ВОБС! Ми з уважністю виготовляємо кожну кісточку і знаємо, чого чекають візажисти від гарного інструментарія для роботи.

Окрім того, ви також можете замовити професійний очисник для кісточок або набори для очищення, щоб догляд за кісточками став ще більш простим.

Усі кісточки та очисники ви можете знайти у нашому каталозі на сайті wobs.ua.