Так як макіяж - це свого роду мистецтво професіонали завжди намагаються вибрати кисті тільки кращої якості; це зробить роботу комфортніше і приємніше, і забезпечить довгу службу даних приладдя. На сьогоднішній день безліч брендів випускає різні види косметики, тому наявність пензлів в кожній косметичці повинно бути 100%.

Це так, тому що, дівчата користуються різними видами косметики; в кейсі можна як суху пудру, так і рідкі підводки і аплікатори. І кисті не тільки допоможуть нанести косметику на обличчя, але і зробити макіяж більш стійким. Кисті можна розділити на групи з синтетичних і натуральних матеріалів.

І кожна з них підходить різним типам косметики; приміром, синтетичні (або штучні) легко допоможуть Вам з нанесенням тонального крему, а натуральні - впораються з пудрою, тінями або рум'яної. При покупці пам'ятайте, що всі деталі кисті повинні бути міцно закріплені, і ворсинки не повинні вилазити, при доторканні до шкіри. Головним також є і те, що ворс пензля повинен бути м'яким і приємним Вашій шкірі - інакше, роздратування не уникнути!

Існує величезна кількість кистей, як для нанесення крему, пудри, коректора або аплікатора, так і для використання з помадою і блискітками. Кожна з них може відрізнятися як шириною, густотою волокон, так і розмірами самої кисті і формою волокон (більшою мірою залежить від того, яка косметика і інструменти буде при цьому використовуватися).