Зимовий макіяж, як і будь-який інший сезонний макіяж, має свої важливі особливості. Погодні умови, варіанти дозвілля та інші фактори можуть суттєво вплинути на вигляд дівчини, яка не враховує у своєму зимовому макіяжі прості правила. Для того, щоб допомогти вам впоратися з морозами, робити чудовий зимовий макіяж і виглядати чудово, ми розповімо всі секрети!

 

Зимовий денний макіяж: що потрібно знати?

Основна особливість зимового макіяжу (загалом, як денного, так і вечірнього) полягає в необхідності використання більш щільних, насичених, поживних текстур, а також у більш ретельному догляді перед нанесенням макіяжу.

Перед тим як наносити помаду, добре зволожте губи бальзамом. А щоб протягом робочого дня вони залишалися такими ж зволоженими, капніть краплю мигдальної олії (воно продається в аптеках та супермаркетах) на стик помади або аплікатор блиску. Важливо, щоб ваші губи навіть не мали прямого контакту з морозним повітрям і сильним вітром: так ви зможете уникнути обвітрювання і сухих кірок.

 

Шкіра обличчя взимку потребує особливого догляду, і слід застосовувати спеціальні засоби макіяжу:

  1. Зволожуючий зимовий крем щільної текстури, збагачений вітамінами та захищає шкіру від негативного впливу холоду.
  2. Вологостійкий щільний тональний крем, збагачений натуральними оліями та вітамінами, що максимально збігається з кольором шкіри; рум'яна кремової текстури, що включає активні зволожуючі компоненти та корисні олії. Ви також можете використовувати ВВ-креми, які крім корекції кольору, також містять велику кількість зволожуючих і поживних компонентів, за рахунок чого максимально благотворно впливають на якість вашої шкіри взимку.

 

Кремові текстури у денному макіяжі – це ідеальний варіант для зимової погоди. Крім всіх звичних кремових тональних засобів, ми також рекомендуємо використовувати кремові рум'яна, при необхідності - скульптори і хайлайтери. Справа в тому, що пудрові засоби можуть додатково підсушувати шкіру, що взимку дуже небажано. А ще, кремові засоби дуже легко і швидко розтушовуються, так що ви отримуватимете красивий денний макіяж ще швидше, ніж звикли. А пудрою ми радимо вам не зловживати та використовувати її для того, щоб закріпити консилер.

Дуже часто під час снігопаду виникають дефекти макіяжу через невдало підібрану туш. Рекомендується використовувати стійкі водостійкі туші для вій та підводки для очей.

Водостійкі туші, олівці та підводки для очей, тіні та помади, відрізняють маркери waterproof, water resistant, long wearing, long lasting. Стійкість цих засобів забезпечується силіконом та природними або мінеральними восками. Добре підійдуть ті туші, які змиваються гарячою водою, температурою вище 38 градусів. Вони і на морозі не "течуть", і потім змиваються легко, на відміну від інших водостійких варіантів туші.

Підводка - другий за популярністю бьюті-продукт із водостійкими властивостями після туші. Адже найтонші лінії вимагають дуже акуратного нанесення. Стійкість підведення та олівця в умовах зимового макіяжу має бути бездоганною. Хороший варіант стійкого підведення - це олівець для очей. Розтушувати його не вийде, якщо ви любите, наприклад, розтушовані стрілки, але і макіяж буде бездоганно стійким. Але враховуйте, що змивати такі олівці непросто – вам знадобиться гарний двофазний засіб для демакіяжу.

До речі, взимку можна дозволити собі більш насичені, яскраві відтінки, ніж ви звикли. Взимку, навіть у денному макіяжі, можна використовувати червону та бордову помаду і це не виглядатиме надто химерно чи недоречно. Навпаки, на тлі білого снігу, це виглядатиме просто чудово. А ще, зима – це чудовий час для шиммерних тіней відтінку шампанського. Як на тлі білого снігу, так і у світлі новорічних та різдвяних вогнів, вони виглядають чудово. Можна і весь макіяж виконати виключно цим відтінком – просто, швидко та дуже ефектно.

Якщо ви любите блиски та матові помади, то ми дуже радимо вам придивитися на зиму до сатинових та вершкових помад. Вони поживні, добре зволожують губи, виглядають чудово, візуально роблять губи трохи об'ємнішими. Це – ідеальний зимовий варіант. А ось матові помади на зиму – це не найкраща ідея. Як мінімум, тому, що вони підсушують губи будь-якої пори року, а вже взимку це буде особливо актуально. Не забудьте використовувати олівець контуру перед нанесенням сатинової або “вершкової” помади. Це також додасть вашому макіяжу стійкості.

Таким чином, головні правила зимового макіяжу – це стійкість у поєднанні з живильними, насиченими текстурами.