Щоденний макіяж для дівчини, є основою її внутрішньої впевненості в собі. За допомогою макіяжу, можна підкреслити красу свого обличчя, а дрібні недоліки приховати. Але багатьом жінкам здається, що цей вид мистецтва, неосяжний для непрофесіонала. І гарний макіяж використовують тільки у свята, за допомогою візажистів. А так хочеться мати якісний макіяж кожен день, але запрошувати візажиста для цього дуже дорого і не завжди є час.
За допомогою цієї статті спробуємо розібратися в тонкощах щоденного макіяжу для себе, своїми руками. З чого потрібно починати, як підібрати косметику для своєї косметички, як перетворити щоденний макіяж в процес, який приносить задоволення, а не викликає страх.

Основні правила макіяжу

Починаючи нанесення будь-якого макіяжу, потрібно завжди враховувати особливості своєї зовнішності. Це і тон шкіри, і форма обличчя, колір очей, колір волосся. Адже ніхто краще за вас не знає ваші гідності і ваші недоліки. А за допомогою грамотного макіяжу можна привернути увагу до ваших достоїнств, а недоліки замаскувати. Всі ми знаємо, що некрасивих жінок не буває, бувають ті, що не знають тонкощів макіяжу і як їх застосовувати на собі.

Найголовніше правило в макіяжі:

  • не забувати про природність. Але це не означає, що ви повинні проігнорувати використання декоративної косметики, а навпаки використовувати її, щоб підкреслити свою натуральну, природну красу. Зайва косметика, з дуже яскравими відтінками може навпаки зістарити вас;
  • також варто не забувати ще про одне правило в макіяжі, виділяємо щось одне в особі (або очі, або губи).

Макіяж для себе, краще починати з косметики натуральних, пастельних тонів і наносити мінімальну її кількість. Поступово підвищуючи свої навички, можна і експериментувати з різними варіантами макіяжу, поповнюючи свою косметичку новими декоративними засобами.


Основні засоби в косметичці, які допоможуть зробити грамотний макіяж

Магазини просто переповнені косметичними засобами, щоб підібрати потрібний варіант косметики, іноді можна витратити не один день. Ще й купити купу непотрібних засобів, при цьому витративши велику кількість грошей. Але є основні засоби, що мають міститися в вашій косметичці і завдяки їм ваш макіяж буде завжди виглядати прекрасно:

  1. Тональний крем, він приховує недоліки шкіри і вирівнює колір обличчя.
  2. Коректор (консилер), це засіб допомагає точково приховати дрібні недоліки шкіри (темні кола під очима, червоні плями і пігментацію).
  3.  Хайлайтер - він використовується на окремих ділянках особи. Це спинка носа, вилиці, лоб, під бровами. Надає легке сяйво шкірі.
  4. Бронзатор, використовується для коригування овалу обличчя і скул. Також застосовується і як рум'яна для обличчя.
  5. Праймер, він використовується перед нанесенням тонального крему. Зволожує і вирівнює шкіру, продовжує стійкість макіяжу.
  6. Пудра, допомагає наносити матове покриття шкіру протягом дня, а також є фінішним етапом в нанесенні макіяжу.
  7. Тіні для повік. Варіантів дуже багато, для денного макіяжу підійдуть матові, пастельні відтінки, а для вечірнього з блискітками, більш яскравих тонів.
  8. Підводка або олівець для повік. Ці кошти допоможуть намалювати красиву, рівну стрілку. І зробити ваш погляд більш виразним.
  9. Туш для вій, робить вії довшими, об'ємними.
  10. Олівець або тіні для брів. Правильно зроблені брови виділяють і роблять обличчя більш яскравим.
  11. Помада або блиск для губ, олівець для контуру губ. За допомогою цих коштів коригується форма губ, а їх колір стає більш соковитим і яскравим.

Маючи такий базовий набір косметики, правильно підібраний за колірною гамою, ви завжди зможете зробити хороший і правильний макіяж.

Як правильно зробити макіяж своїми руками, з чого він починається

  1. Будь-макіяж цінний своєю простотою, чим простіше, тим краще. Якщо ви не професіонал, не варто застосовувати на собі важкі техніки макіяжу (наприклад контурінг особи). Основа хорошого макіяжу, полягає в чистій, зволоженою шкірі. Перш ніж наносити макіяж, потрібно очистити шкіру і зволожити своїми щоденними засобами по догляду (крем, масло і т.д.). Після цього, можна приступати до макіяжу:
  2. Наносимо праймер, а після тональний крем. Потрібно підібрати підходяще за кольором і типом вашої шкіри тональний засіб. Для ефекту сяючої шкіри використовуємо хайлайтер. На вилиці наносимо рум'яна або бронзери, це допоможе їх виділити. Чорні круги під очима та інші дрібні недоліки шкіри, маскуючи коректором.
  3. Коригуємо брови. За допомогою гелю для брів акуратно їх укладаємо, а олівцем злегка підфарбовує і виділяємо. Колір олівця або тіней для брів, потрібно підбирати на один тон темніше ніж колір вашого волосся.
  4. На повіки нанесіть праймер, а після тіні нейтральних відтінків (краще використовувати світлі, пастельні тони, бежевого або рожевого відтінку). Щоб ваш погляд був більш виразним, нанесіть межреснічного контур чорним або коричневим олівцем. Потім нанесіть туш рухаючись від коренів до кінчиків, ніби як витягаючи кожну вію.
  5. Нанесіть помаду або блиск для губ. Краще вибирати натуральні, напівпрозорі відтінки, вони візуально збільшують губи. Темні відтінки помад навпаки візуально їх зменшують. Якщо ви хочете, щоб ваші губи виглядали більш пухкими, нанесіть контур олівцем для губ.

Використовуючи основні правила для нанесення макіяжу, цей процес не буде займати багато часу. І макіяж своїми руками буде завжди виходити красивим, природним і для цього необов'язково бути візажистом.