Сьогодні на вибір у модниць існує просто величезна кількість різних, дійсно різноманітних варіантів макіяжу. Стрілки різної товщини і довжини, численні варіації на тему нюд-макіяжу, макіяж з червоною помадою, класична растушевка тіней. Особливе місце серед всіх варіантів макіяжу займають смоки-айз: ця техніка "димчастих" око передбачає побудову форми макіяжу за допомогою олівця, растушевку олівцевої підкладки та заповнення макіяжу тінями. Традиційно смоки-айз виконуються чорними матовими тінями, але сучасні тренди досить мінливі, тому смоки легко можуть бути коричневими, сірими, фіолетовими, навіть червоними. В цілому, смокі-айз може навчитися малювати абсолютно будь-яка дівчина: тільки для цього обов'язково потрібно використовувати максимально якісну косметику: вам знадобиться хороший праймер під тіні, жирний олівець, який просто розтушовується, якісні тіні, а також туш і, опціонально, накладні вії, які зроблять цей макіяж зовсім по особливому ефектним. Звичайно ж, на так званому "відкритому" столітті з досить вираженою складкою, цей макіяж робити найпростіше. Але як же бути власницям навислої століття? Відповідь проста: смоки-айз - бути!

Смокі-айз для навислої століття: як правильно робити?

Насправді, секрет тут в одному: цю саму складку верхньої повіки просто потрібно самостійно промальовувати, а значить вам знадобиться просто на пару відтінків матових тіней більше, а також трохи більше часу на растушевку і трохи більше кистей.

Ще одними табу в макіяжі для навислої століття є гострі лінії і чіткі промальовування. У пріоритеті - плавні переходи і м'які, розпливчасті контури. Зважаючи на це, про використання підводки доведеться забути. Для підкреслення верхнього війкового краю підійде м'який олівець або тверді тіні, які після нанесення повинні бути ретельно розтушувати. Ще одними табу в макіяжі для навислої століття є гострі лінії і чіткі промальовування. У пріоритеті - плавні переходи і м'які, розпливчасті контури. Зважаючи на це, про використання підводки доведеться забути. Для підкреслення верхнього війкового краю підійде м'який олівець або тверді тіні, які після нанесення повинні бути ретельно розтушувати.

Отже, наносимо на повіки праймер. Припудрюємо його. По контуру очей наносимо жирний олівець: краще брати чорний або темно-коричневий. Починаємо також заповнювати всю повіку цим же олівцем. Розтушовуємо простір за допомогою синтетичної невеликий кисті, вибудовуючи форму нашого макіяжу. Акуратно растушевиваем кордону. Там, де анатомічно повинна бути складка верхньої повіки, акуратно ставимо кисть-бочонок, з уже заздалегідь набраними матовими коричневими тінями, починаємо проводити лінію розтушовування. При необхідності, поглиблюємо її більш темними коричневими тінями, щоб наш макіяж вийшов більш об'ємним. У внутрішні куточки очей і під брову наносимо переливається хайлайтер. Всю поверхню, заштрихованную олівцем, заповнюємо темними матовими тінями. Дуже важливо наносити тіні як би "вбиває" рухами, щоб вони не лягали лисинами. Обов'язково добре розтушовуйте всі межі: це надзвичайно важливо як в макіяжі смоки-айз в цілому, так і зокрема, у випадку з навислим століттям. Надзвичайно важливі в такому макіяжі кисті: тільки за допомогою якісних кистей можна намалювати дійсно красиві смоки.

Кисті для макіяжу смокі-айз: які потрібні?

Як мінімум, вам знадобиться невелика синтетична кисть для розтушовування олівця підкладки, невелика плоска кисть з натурального ворсу для нанесення тіней і кілька кистей для розтушовування форми "бочонок" або "факел" для тіней. Всі ці кисті ви можете без проблем знайти в асортименті інтернет-магазину Вобс: по найбільш приємними цінами і в чудовій якості!