Олівцевий макіяж активно використовується у роботі саме з очима. З його допомогою можна підкреслити їх красу та скоригувати можливі дефекти (обвислість, близьку або далеку посадженість і т.д.). Олівцева техніка макіяжу вважається досить складним різновидом мейку, адже візажисту необхідно не лише правильно нанести олівець, а й уміло його розтушувати. Саме по цій причині потрібно користуватися не лише якісною декоративною косметикою, а й підходящими пензлями.

 

Олівцева техніка в макіяжі: які кисті потрібні та як правильно виконувати?

Кисті для олівцевої техніки переважно характеризуються невеличкими розмірами, завдяки чому вдасться чітко розподіляти лінії та вдало коригувати кожну деталь. По типу ворсинок дані інструменти можна умовно розділити на наступні:

  1. зі штучним пучком (цей пензлик для олівцевої техніки ідеально підходить для розтушовування країв);
  2. з натуральним ворсом (виріб призначається для нанесення та розтушовування тіней).

Щоб розібратися, яка кисть потрібна для олівцевої техніки, варто також звернути увагу на форму та особливості самих пучків. Вони бувають:

кісточки для тонких ліній

◉ язичкової форми (для рівномірного розтушовування олівця, усування чіткостей контуру);
◉ плоскими (для роботи з нижніми повіками);
◉ у вигляді трапеції (для нанесення дрібних контурів);
◉ рівними (призначаються для опрацювання відвідних ліній).

Щоб виконати ідеальний мейк, варто не лише купити кісточки для олівцевої техніки. Для таких цілей слід знати такі секрети від професійних візажистів:

  • Починати макіяж рекомендується вздовж нижньої лінії вій. Від зовнішнього до внутрішнього кутика ока варто пройтись олівцем короткими штрихами. Лінії повинні вийти дуже тонкими, майже непомітними. Далі слід взяти жорсткий плоский пензлик і потягнути край лайнера. Увага! Потрібно витягнути лише кінчик намальованих ліній, тому надто близько до ватерлінії заходити не рекомендується.
  • Щоб візуально припідняти око, слід від зовнішнього кутика нижньої лінії вій провести м’яку діагональну лінію вверх (в напрямку краю брови). Щоб отримати ідеальний результат, слід враховувати природне положення очей. Це буде також орієнтиром для правильного нанесення тіней.
  • Чудовий спосіб підкреслити погляд - продовжити виконання штрихів. Для цього потрібно подивитися прямо. Над тим місцем, де починається складка під очима, слід провести олівцем короткі штрихи. Тут важливо працювати виключно зі складкою під очима. Саме вона повинна виконувати роль основи для штрихів. Далі необхідно зупинитись на найвищій точці. Порада: для таких цілей слід купити кисті для олівцевої техніки з плоским пучком. 
  • Прийшов час заповнити проміжок між нижньою лінією вій і верхньою повікою. Для цього слід взяти пензлик у формі трапеції.
  • Щоб підкреслити чіткість погляду, можна намалювати більше ліній від внутрішнього краю направляючої до перенісся та розтушувати олівець пензликом язичкової форми.
  • Завершальний етап - нанесення тіней (при бажанні) та їх акуратне розтушовування. 

Можна зробити висновок, що олівцева техніка в макіяжі вважається досить складною та вимагає наявності умінь, навичок. Саме тому перед тим, як придбати відповідні кісточки, слід ознайомитися з основними нюансами даного різновиду мейку.

 

Купити кісточки для олівцевої техніки - створити професійний мейк!

Магазин Вобс пропонує замовити пензлики для розтушовки. В каталозі представлений широкий асортимент інструментів для створення різних видів мейку. Вони характеризуються маленькими розмірами та великим різноманіттям форм пучків. Тут можна знайти кісточки трапецевидної, плоскої, язичкової та рівної форм. На сайті wobs.ua є в наявності вироби як з синтетичним, так і натуральним ворсом. Здійснити покупку інструментів від виробника WOBS слід і з таких причин:

широкого асортименту товарів (в продажі є понад 300 різних типів пензликів);
відмінної якості виготовлення;
різноманітного ворсу (величезний вибір інструментів з натуральними і синтетичними пучками);
відправки в індивідуальних упаковках;
гарантованої швидкої доставки, зручних способів оплати замовлень.

Ознайомитися з асортиментом продукції Ви можете на сайті wobs.ua у відповідних розділах!