Контуринг обличчя - це техніка макіяжу, дія якої спрямована на коригування рис і форми обличчя. З її допомогою округле лице можна візуально зробити овальним, широке - вузьким. Вона часто застосовується не лише у святковому та вечірньому, а й повсякденному макіяжі. Щоб отримати ідеальний результат, необхідно підготувати якісну декоративну косметику (хайлайтер, консилер, корректор) та відповідні кісточки для контурингу. І, звичайно, слід детально ознайомитися з правильною технікою нанесення і розтушовування засобів. З цієї статті Ви дізнаєтесь не лише про неї, а й про те, що потрібно для контурингу обличчя.

 

Контуринг для обличчя: базові правила 

Контуринг для обличчя неможливо виконати без попередньої підготовки. Спочатку слід зволожити шкіру та при необхідності нанести праймер. По всій поверхні лиця потрібно рівномірно розподілити тональний крем. Під очима рекомендується пройтись консилером. Після цього варто виконати наступні дії:

контуринг

◉ Висвітлити окремі частини обличчя за допомогою коректора. Для володарок лиця округлої форми його слід наносити на Т-зону: центральну частину лобу, спинку носа, переносицю. Окрім цього, коректор рекомендується застосовувати під очима (у формі трикутника), на носогубних складках (якщо присутні незначні зморшки). Якщо у жінки квадратне або ромбовидне обличчя, зони висвітлення залишаються аналогічними. Потім на різні ділянки потрібно нанести темніший контуруючий засіб (залежно від форми обличчя).
◉ Затемнити окремі зони. Володаркам округлого обличчя слід провести широку лінію контуруючим засобом під вилицями. Темний тон не повинен заходити на зону рум'ян! Важливо слідкувати за тим, щоб лінія закінчувалась трикутником. Таким маневром можна візульно скоригувати щоки та витягнути обличчя округлої форми. Не варто забувати про затемнення бокової лінії челюсті. З допомогою цієї дії вдасться підкреслити контур лиця в цілому.
◉ Нанести рум'яна. Щоб підкреслити скули, слід знайти ідеальне місце для рум'ян. Жінкам з круглим обличчям слід їх нанести на центр щік, квадратним - від центру до краю вуха, широким - від губ до вилиць.
◉ Розтушувати висвітлені зони. Для таких цілей ідеально підходять пензлики для контурингу “дуо-фібра” з комбінованим ворсом. Вони рівномірно розтушовують засіб і не залишають слідів. Окрім цього, можна використати об'ємні кісточки для контурингу обличчя з синтетичним пучком.
◉ Розтушувати темні зони. Робити це потрібно таким способом, щоб не вдалось вийти на область рум'ян. Для розтушовування можна використовувати той же пензлик або ж маленький, оскільки зона під очима важкодоступна. Далі слід розтягнути розтушовку консилера до крил носа, верхньої частини вилиць і носогубних складок. Також з його допомогою можна розтушувати засіб у внутрішніх кутиках очей, щоб погляд став більш виразним. Виконувати всі маніпуляції слід виключно круговими рухами. Найкраще для таких цілей підходять кисті для макіяжу типу “дуо-фібра”.
◉ Розтушувати рум'яна. Для таких цілей можна купити кисті для контурингу зі штучного або ж натурального ворсу. Все залежить від текстури засобу. Для кремоподібних рум'ян підходять синтетичні пучки, розсипчастих - натуральні. Пензлем м'якими круговими рухами слід розтушувати рум'яна, не заходячи на зону консилера. Так само розтушовуються рум'яна на губах. Рухатися потрібно від центру до контуру губ (трохи за нього заходячи), щоб вийшла легка «димка» без чіткого контуру. У центрі губ варто розподілити рум'яна поплескуючими рухами для досягнення максимально природного ефекту.

Це базові правила, як наносити контуринг правильно. Проте варто відштовхуватись, перш за все, від форми обличчя і цілей виконання техніки. Щоб результат приємно здивував, слід першочергово замовити кісточки для контурингу обличчя. 

 

Придбати кращі кісточки для контурингу обличчя пропонує магазин ВОБС!

Купити кісточки для макіяжу пропонує виробник Вобс. В каталозі представлений величезний вибір інструментів, у тому числі для контурингу. З їх допомогою вдасться зробити ідеальний мейк-ап як на кожен день, так і для святкових подій. Серед переваг продукції, що є в наявності на сайті wobs.ua, можна відмітити:

  • відмінну якість;
  • безпечність;
  • зручність у використанні;
  • простоту у догляді;
  • тривалий термін служби.

Для створення пензлів виробник WOBS використовує виключно перевірені матеріали. У магазині можна придбати кисті з натуральних, штучних і комбінованих пучків. Оскільки компанія плідно співпрацює з модними салонами краси, магазинами та школами макіяжу, асортимент постійно оновлюється. Виробник завжди слідкує за останніми трендами та пропонує лише найактуальніші товари!